Застрашен ли е сезонът в Серия А от прекратяване?


Застрашен ли е сезонът в Серия А от прекратяване?
Снимка: Getty Images/Guliver

1192 0

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора обяви, че сезонът в Серия А не е поставен под риск. В неделя двубоят между Ювентус и Наполи бе отменен поради възникнал конфликт за въведените здравословни препоръки срещу коронавируса.

Наполи не се появи за срещата с шампиона в Торино, казвайки, че техните здравни власти (АСЛ) няма да им позволят да напуснат Неапол, след като двама техни футболисти тестваха положително за COVID-19. Въпреки това, Серия А отказа да отложи мача, оспорвайки, че АСЛ не е взела под внимание здравните протоколи, които са били споразумяни между правителството и футболните власти. Те гласят, че дори ако играчи тестват положително, останалата част от състава може да продължи да тренира и играе, ако даде негативни проби.

В резултат на несъгласието, Ювентус и съдиите отидоха на стадиона и чакаха Наполи да пристигне – сцени, които бяха безкрайно унизителни за италианския футбол. Спадафора сподели, че протоколите са все още валидни, въпреки че потвърди и това, че АСЛ може да се намеси при определени обстоятелства. „Не сме под риск да прекъснем шампионата. Всеки трябва да спазва стриктните правила на протокола, ако здравната ситуация се промени, ние като правителство сме готови за промени. Местните здравни власти могат да се намесват в специални случаи. Важното е интервенцията да бъде мотивирани от определени изисквания, въпреки че те могат да варират“, каза той след среща с Габриеле Гравина. А кой е последният трансфер на Ювентус - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички