Бедно дете от Южен Судан вдъхновило Милан за новата фланелка?


Бедно дете от Южен Судан вдъхновило Милан за новата фланелка?
Снимка: Getty Images

2571 0

Любопитна история, стояща зад новия дизайн на фланелките на Милан, разказа сайтът "Bolavip". Както е известно, в последния кръг на Серия А "росонерите" излязоха с фланелки, в средата на които бяха традиционните им цветове под формата на вертикални ленти. От двете страни на врата до раменете и от гърдите надолу фланелката беше изцяло бяла.

"Bolavip" разказва, че по време на обиколка в Южен Судан военният фотограф Ян Граруп среща дете, което е облечено във фланелка на Милан. Това се случва край река Нил, а фланелката на малчугана е толкова разкъсана, че повече приличала на парцал.

Датският фотограф се оказва фен на италианския гранд, заради което предложил на африканчето да смени фланелката му с нова, а старата да дари на музея на клуба. Какво се е случило нататък - не знаем, но според изданието новата фланелка на Милан е базирана на тази история.

За съжаление, униформата не донесе успех на Златан Ибрахимович и компания. Домакинството им на Болоня завърши 0:0. A ето каква новина зарадва днес феновете на Милан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички