Марчело Липи оцени шансовете на Милан, Интер и Наполи, посочи кой играе най-добре


Марчело Липи оцени шансовете на Милан, Интер и Наполи, посочи кой играе най-добре
Снимка: Getty Images/Guliver

1114 0

Бившият италиански треньор Марчело Липи сподели, че няма конкретен фаворит в битката за титлата в Серия А. Представителите от Милано оглавяват временното класиране - "росонерите" са първи с 68 точки, а Интер изостават с две точки и мач по-малко. Тройката се запълва от Наполи, който също е събрал 66. Според Липи, в спора за трофея няма изявен фаворит, а детайлите ще направят разликата в оставащите шест срещи от Калчото.

"Не бих ги определил като фаворити, но отборът, който играе най-добър футбол в последните няколко срещи е Интер", заяви специалистът пред Corriere dello Sport.

"Те са готови на всяка цена да защитят трофея си, като представянето им срещу Верона го доказа. Преди това успехът над Ювентус мотивира "нерадзурите", а в същото време спъна съперника. Ако Ювентус беше спечелил, той щеше да остане в битката. В момента три отбора ще се борят за крайния успех, защото "старата госпожа" няма да се възстанови от удара, който понесе", коментира Липи.

Италианецът коментира и загубата на Наполи от Фиорентина, която бе определена като "провал": Не, това е дума, която журналистите харесват. Това беше голям мач, а те загубиха от подготвения тим на Фиорентина. До края остават шест двубоя. Какво ще стане, ако Наполи ги спечели? Ами Милан? Пиоли заслужава поздравления за начина, по който отборът му играе през сезона. Лидери са и очаквам балансиран край на сезона.

"Вече няма място за грешки сред фаворитите. Детайлите ще направят разликата", завърши бившият играч на Сампдория.

Наскоро Милан представи новите си екипи, зад които се крие трогателна история!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички