Мултимилиардна компания от Бахрейн купува Милан?


Мултимилиардна компания от Бахрейн купува Милан?
Снимка: Getty Images

1618 0

Италианският гранд Милан е близо да сметни собствеността си. По информация на "Ройтерс" световноизвестната компания "Investcorp" желае да закупи клуба от Серия А. За целта са проведени разговори с настоящите собственици на отбора, които са дали своето съгласие, преговори по финализиране на сделката да има. 

"Investcorp" е бахрейнска компания с офиси в цял свят. Фирмата е мениджър на бизнес активи, включващи частни капитали, недвижими имоти, фондове с абсолютна възвръщаемост, инфраструктура, кредити и други. Управляваните от компанията активи възлизат на 42 милиарда долара. Двете страни са отказали коментар пред медиите.

През последното десетилетие редица световноизвестни клубове смениха собствеността си с чуждестранни мултимилиардни компании. Градският съперник на Милан - Интер, е собственост на китайската "Suning Holdings Group", а Рома, Фиорентина и Аталанта на американски такива.
Инвеститори от Близкия изток пък поеха отбори като ПСЖ, Манчестър Сити и Нюкасъл. 

"Росонерите" не успяват да се качат на върха в Серия А от над 10 години. С идването на американската фирма "Suning Holdings Group" през 2018 г. надеждите у феновете на отбора за нови светли дни се съживиха. В последните няколко години "червено-черните" изградиха солиден състав, който в момента се подвизава на първото място в първенството, 6 мача преди края на сезона.

Междувременно ръководството на Милан подписа исторически договор с разработчик на видеоигри, който ще осигури милиони в касата на тима от "Сан Сиро".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички