Дибала: Ако институциите не предприемат нищо, играчите трябва да реагират срещу расизма


Дибала: Ако институциите не предприемат нищо, играчите трябва да реагират срещу расизма
Снимка: Getty Images/Guliver

754 0

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала смята, че футболистите трябва да предприемат действия в подкрепа на своите съотборници, които са обиждани на расистка основа. През април миналата година тогавашният нападател на Ювентус Мойс Кийн беше обект на маймунски звуци от сектора на феновете на Каляри по време на мач от Серия А, като тимът на Каляри не бе глобен за случката.

Дибала, който се подготвя за рестарта на футболния сезон в Италия, си припомни случката и разказа за ефекта, който е имала тя върху Кийн. Аржентинецът смята, че ръководните органи на футбола в Италия трябва да налагат по-тежки санкции при инциденти, свързани с обида на расистка основа. „Не беше никак лесно за него и също така съм бил свидетел и на инциденти, свързани с други мои съотборници в Ювентус на други стадиони. На някои италиански стадиони има расистки обиди срещу някои играчи – това се случи на Марио Балотели, в мача срещу Бреша обиждан беше Миралем Пянич. Смятам, че наказанията трябва да са по-тежки“, заяви Дибала в интервю за ‘CNN’.

„В противен случай трябва да вземем нещата в наши ръце. Ако институциите, в случая Италианската федерация, не предприемат нищо, играчите трябва да са тези, които да реагират. Или, както реферите са правили много пъти в миналото, трябва да се спре мачът, за да не се позволява на тези хора да извършват престъпления“, добави нападателят на Ювентус.

Междувременно Дибала загатна за негово преминаване в друг европейски гранд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички