Роналдо зае тактиката от ръгбито, за да стане още по-бърз на терена


Роналдо зае тактиката от ръгбито, за да стане още по-бърз на терена
Снимка: Guliver/GettyImages

2105 0

Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо е усвоил нова техника за подобряване на скоростта му на терена. Португалецът е започнал да използва за бутонките си шипове от обувки за ръгби вместо традиционните футболни шипове, твърди "Tuttosport. Информацията е потвърдена и от "Sport Mediaset".

Нападателят смята, че това ще му осигури по-добро сцепление с тревата и ще му позволи да бяга по-бързо. В момента Роналдо води подготовка за подновяването на сезона в Серия А. Преди настъпването на паузата, породена от избухването на коронавирусната пандемия, звездата беше вкарал 21 гола в 22 мача в първенството.

Подобен извод за шиповете си бе направил по-рано нападателят на Монпелие Анди Делор, който използва такива от обувки за ръгби от февруари. Тази тактика при него вече даде резултат - 28-годишният футболист постави рекорд за сезона в Лига 1, след като разви скорост от 36,8 км/ч. А как наскоро Роналдо възвеличи себе си вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички