"Черните вече спечелиха"! Пол Погба жегна расистите с любопитно твърдение


"Черните вече спечелиха"! Пол Погба жегна расистите с любопитно твърдение
Снимка: Getty Images

1106 0

Суперзвездата на Ювентус - Пол Погба, зае позиция относно нашумелите расистки скандали във футбола с любопитен коментар. Той заяви, че хората, родени с тъмен цвят на кожата, вече са победители в живота.

Поводът

Темата бе повдигната отново, след поредица нападки на расова основа между фенове и футболисти в Топ 5 първенствата на Европа. Те започнаха с нападателя на Реал Мадрид - Винисиус, който получи солидна доза обиди заради цвета на кожата си при визита на "кралете" на Валенсия.

Последва поредица от словесни атаки, но главният проблем остана неразрешен. Нещо повече - подобни практики зачестиха. Погба обаче смята, че победители от тази своеобразна война излизат цветнокожите.

 

Позицията на халфа

"Черните вече спечелиха. Бяхме роби толкова години. Днес играем футбол, използваме автобусите, имаме коли. Разпознават ни по целя свят. Това за мен е победа", заявява французинът, цитиран от "viewsfrance".

Погба също е част от световноизвестните играчи с по-тъмен цвят на кожата. Това обаче не го спира да се изявява като един от най-добрите полузащитници в света в последните години.

Две от страните-колоси в международния футбол пък взеха решение да изиграят мач срещу расизма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички