Седем души в Испания са наказани заради расистките обиди срещу Винисиус


Седем души в Испания са наказани заради расистките обиди срещу Винисиус
Снимка: Getty Images

873 0

Звездата на Реал Мадрид Винисиус стана жертва на редица расистки атаки през този сезон. В понеделник испанската Държавна комисия срещу насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта обяви, че седем души са били наказани за участието си в два от инцидентите.

Младият бразилец често е бил обект на расистки скандирания , откакто е в Испания, но нажеженият мач срещу Валенсия миналия месец привлече ново внимание към страданието му.

Винисиус се опита да идентифицира привърженик на Валенсия, който е направил расистки жестове. По-късно той беше изгонен след сбиване в наказателното поле, но футболният свят се обедини около младата звезда и впоследствие наказанието му беше отменено.

Какви бяха наказанията за расизъм срещу Винисиус?

Седемте души, наказани в понеделник, могат да бъдат разделени на две групи, замесени в два отделни инцидента, насочени срещу бразилеца.

Първата група се състои от трима души, направили расистки жестове към играча на Мадрид по време на последния мач срещу Валенсия. Извършителите са глобени с по 5000 евро и са със забрана от всички спортни обекти в страната за една година.

Втората група е замесена в шокиращ инцидент по-рано тази година, при който чучело на бразилеца беше окачено на мост близо до тренировъчното игрище на мадридския отбор. Надуваема черна фигура, облечена с фланелка с номер 20 на Винисиус, беше окачена до банер, който гласеше "Мадрид мрази Реал". Преди единадесет дни четирима мъже бяха арестувани по подозрение, че са замесени в инцидента и бяха освободени под гаранция от съд в Мадрид. В понеделник всеки от тях получи глоба от 60 000 евро и двугодишна забрана от всички спортни стадиони.

По-рано се появи информация, че един от ветераните в Реал - Начо, е решил да остане на "Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички