Бивши съотборници на Буфон смятат, че той иска да играе докато навърши 50


Бивши съотборници на Буфон смятат, че той иска да играе докато навърши 50
Снимка: Getty Images/Guliver

1289 0

Бившите италиански национали Фабио Канаваро и Франческо Тоти смятат, че Ювентус трябва да накара вратаря Джанлуиджи Буфон да се откаже, тъй като в противен случай той би играл докато навърши 50 години. Легендата на „старата госпожа“ е във финалната фаза на своя пореден договор с клуба.

42-годишният Буфон кара своя 18-ти сезон с екипа на Ювентус. В последните дни бившите съотборници на вратаря в националния отбор на Италия Канаваро и Тоти участваха във видео с въпроси в Инстаграм, като коментираха бъдещето на легендарния страж. „Знаем, че той няма да спре, но от клуба ще трябва да го накарат да се пенсионира“, заяви Канаваро. „Ще ти кажа какво мисля. Джиджи иска да играе докато стане на 50 години. Според мен той спокойно може да се състезава още два или три сезона. Освен това той е вратар и в момента е резервна опция“, каза Франческо Тоти.

Самият Джанлуиджи Буфон вече заяви, че не смята да спира с футбола и иска да остане част от Ювентус за поне още една година. Легендарният вратар изигра 11 двубоя през настоящия сезон, като успя да подобри рекорда на Алесандро Дел Пиеро за най-много мачове в Серия А с екипа на „бианконерите“ и изравни рекорда на Паоло Малдини за най-много срещи в елита на Италия. А ето в каква група от футболисти попаднаха Буфон, Тоти и Канаваро.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички