Буфон: Надявам се Сари да остане


Буфон: Надявам се Сари да остане
Снимка: Getty Images/Guliver

1150 0

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон смята, че „старата госпожа“ е имала нужда от промяна и се надява, че Маурицио Сари ще остане на „Алианц Стейдиъм“. В момента „бианконерите“ са на върха в Серия А, като се борят за място на финала за Купата на Италия и предстои да играят срещу Лион в осминафиналната фаза на Шампионската лига.

Въпреки това треньорът на отбора Маурицио Сари получава критики за представянето на Ювентус под негово ръководство, като дори вече се заговори за неговото напускане и смяната му през лятото с наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Джанлуиджи Буфон обаче смята, че „бианконерите“ са на прав път и защити своя наставник. „Беше необходимо да сменим нашата самоличност. Отнеме време. Беше правилното решение да пробваме нещо различно, за да постигнем целите си. Надявам се, че Сари ще остане, защото това би означавало, че сме спечелили нещо в края на сезона.

Буфон бе запитан и за битката за титлата в Италия. Ювентус води борба с отборите на Интер и Лацио за Скудетото в Серия А през настоящата кампания. „Ако Интер продължат за Лига Европа, бих казал, че Лацио ще бъде основният ни претендент за трофея. Те играят единствено в събота или неделя и нямат европейски ангажименти, това ги прави по-опасни“ сподели 42-годишният вратар. А ето каква колекция от фланелки има Джанлуиджи Буфон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички