21 от най-знатните футболисти, които никога не са печелили Шампионска лига


21 от най-знатните футболисти, които никога не са печелили Шампионска лига

35484 0

Безспорно най-ценният клубен трофей във футбола е този от Шампионска лига. Не са един и два големите играчи както от миналото, така и от съвременния футбол, които са се разминавали с голямата мечта - да го завоюват. Представяме ви цели 21 знатни футболисти, които не са имали щастието да спечелят Шампионска лига.

Джанлуиджи Буфон - стражът има цели 3 загубени финала в Шампионска лига - през 2003 година от Милан след дузпи, през 2015 от Барселона с 1:3 и през 2017 от Реал Мадрид с 1:4. Вече 42-годишен, вероятно има само още няколко шанса.

Ерик Кантона - той е част от един от най-силните отбори на Манчестър Юнайтед през 90-те, но се отказва преди "златния требъл" на "червените дяволи" през 1999 година.

Фабио Канаваро - още един футболист, който е печелил Световното първенство с Италия, но така и не стигна до трофея от Шампионска лига нито с Ювентус, нито с Реал Мадрид.

Павел Недвед - и той подобно на Буфон бе част от "старата госпожа" през 2003-а година, когато малшансът я застигна и след дузпи трофеят отиде в Милан.

Михаел Балак - полузащитникът има два загубени финала. Първо през 2002 година с Байер Леверкузен, когато Зидан осъществи своето прочуто воле, а след това през 2008 година с Челси, когато Юнайтед спечели Шампионска лига след дузпи.

Робърт Левандовски - най-младият в тази класация и този, за който е съвсем възможно да промени това статукво. Когато Байерн спечели през 2013 година, той все още бе част от Борусия Дортмунд. 

Франческо Тоти - този футболист определено заслужава много повече отличия, отколкото е спечелил. Най-голямо остава постижението му с Италия, когато през 2006-а печели Световното. Малкото трофеи е цената, която заплати за впечатляващата си лоялност към Рома.

Роналдо - истинска неправда е Феномена да не е спечелил Шампионска лига. Един от най-добрите нападатели в цялата история на футбола.

Златан Ибрахимович - символичен нападател за нашето съвремие. Недолюбван от мнозина, той си остава играч с изключителни качества. Въпреки пребогатата палитра от отбори в неговата кариера, той така и не печели Шампионска лига.

Сеск Фабрегас - губи финала през 2006 година с Арсенал. Завръща се у дома в Барселона, но точно, след като са я спечелили през 2011 година. Преди да се завърне в Англия, каталунците не стигат нов финал.

А кои са останалите 11 големи играчи, които не са печелили Шампионска лига - ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички