Без никакво намерение да чака: УЕФА започва със санкциите срещу Ювентус


Без никакво намерение да чака: УЕФА започва със санкциите срещу Ювентус
Снимка: Getty Images

1393 0

Още един удар за Ювентус – УЕФА също планира да наложи санкции и така „бианконерите“ могат да останат извън европейските клубни турнири.

Към този момент италианският клуб е разследван от прокуратурата в Торино, като основните проблеми са два: предполагаемо фалшифициране на капиталовите печалби и тайно заплащане на заплатите на играчите в началото на пандемията от Covid-19, въпреки че клубът беше обявил публично, че футболистите няма да вземат паричните си възнаграждения за 4 месеца.

Според La Gazzetta dello Sport УЕФА няма никакво намерение да чака разследването да приключи и планира да вземе мерки по-рано. В Нион очакват подробна информация от прокуратурата в Торино, което обаче няма да се случи в близкото бъдеще.

След като документите бъдат предадени, УЕФА ще може да действа самостоятелно, готова да проучи истинското икономическо състояние на клуба.

На този етап Ювентус е най-застрашен да получи голяма глоба от УЕФА. Ако обаче тайните плащания на заплатите се потвърдят, последиците ще са още по-тежки. На този етап изключване от европейските клубни турнири също не е невъзможно.

"Бианконерите" могат да претърпят и санкции в Серия А.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички