Без никакво намерение да чака: УЕФА започва със санкциите срещу Ювентус


Без никакво намерение да чака: УЕФА започва със санкциите срещу Ювентус
Снимка: Getty Images

1104 0

Още един удар за Ювентус – УЕФА също планира да наложи санкции и така „бианконерите“ могат да останат извън европейските клубни турнири.

Към този момент италианският клуб е разследван от прокуратурата в Торино, като основните проблеми са два: предполагаемо фалшифициране на капиталовите печалби и тайно заплащане на заплатите на играчите в началото на пандемията от Covid-19, въпреки че клубът беше обявил публично, че футболистите няма да вземат паричните си възнаграждения за 4 месеца.

Според La Gazzetta dello Sport УЕФА няма никакво намерение да чака разследването да приключи и планира да вземе мерки по-рано. В Нион очакват подробна информация от прокуратурата в Торино, което обаче няма да се случи в близкото бъдеще.

След като документите бъдат предадени, УЕФА ще може да действа самостоятелно, готова да проучи истинското икономическо състояние на клуба.

На този етап Ювентус е най-застрашен да получи голяма глоба от УЕФА. Ако обаче тайните плащания на заплатите се потвърдят, последиците ще са още по-тежки. На този етап изключване от европейските клубни турнири също не е невъзможно.

"Бианконерите" могат да претърпят и санкции в Серия А.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Спортът в цифри

Футболните рекорди, които могат да бъдат поставени през 2023 година

2023 година вече започна и обещава да бъде доста интересна. Годината може да бъде и запомняща се за футболисти...

Реклама
Най-четени новини

виж всички