Алесандро Дел Пиеро не остана безразличен към сътресенията в Ювентус: Все още имам къща в града


Алесандро Дел Пиеро не остана безразличен към сътресенията в Ювентус: Все още имам къща в града
Снимка: Getty Images

1524 0

Ситуацията в Ювентус не е никак розова, след като се разбра, че Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и изпълнителният директор Маурицио Аривабене официално са напуснали своите позиции. Клубът ще се нуждае от изцяло нов управителен съвет, а легендата на „бианконерите“ Алесандро Дел Пиеро е готов да окаже помощ.

Бордът на директорите напусна на фона на разследване за предполагаеми данъчни измами, които обаче клубът отрича. Финансовото състояние на италианския гранд също е в трагично състояние – „бианконерите“ регистрираха рекордни загуби от 254,3 млн. евро за сезон 2021/22.

Новият борд на директорите ще бъде назначен на 18 януари, а клубната легенда Алесандро Дел Пиеро заяви, че е готов да помогне на Ювентус по всякакъв начин, точно както е правил и като играч.

Говорейки пред „beIN SPORTS”, Дел Пиеро заяви: „Задавате въпроса на човек като мен, който е прекарал там почти 20 години“.

Изпаднах с отбора и реших да остана, така че отношенията ми с отбора, със собствениците, с феновете са доста дълбоки, много дълбоки. Преминахме през всичко, за да стигнем до върха и до най-ниската точка в цялата история на клуба. Това голямо пътешествие ме доведе тук, при вас. Всяка новина, свързана с Юве, е емоционална за мен и ще наблюдавам какво ще се случи“.

През сезон 2006/07 италианският клуб беше изхвърлен в Серия Б заради скандала „Калчополи“, но Дел Пиеро не мисли, че ситуацията ще се развие по същия начин. Той смята, че ако твърденията се докажат, то последиците ще са за хората, които са замесени, не за самия отбор.

Не знам какъв е планът, никой не ми се е обаждал. Не знам какво ще стане, но знам много добре всичко, което се е случило. Все още имам къща в града…“, допълни италианецът. Дали обаче това беше намек, че е готов да застане начело на клуба, предстои да стане ясно.

Очакванията за януарския трансферен прозорец също не са цветущи. Как всички сътресения около клуба ще се отразят и на желанието за нови попълнение - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички