В Серия А взимат пример от Първа лига и променят кардинално регламента


В Серия А взимат пример от Първа лига и променят кардинално регламента
Снимка: Getty Images/Guliver

1972 0

Италианската Серия А може да заприлича на Първа лига. Разбира се, не става въпрос за качеството на футбола, който се изповядва на Апенините, а за формата, в който се провежда шампионата. Въпреки че все ръководните фактори в италианския футбол са далеч от кардинални промени, в момента се обсъжда идеята да се въведат плейофи и плейаути в едно от 5-те най-силни първенства на Стария континент.

Идеята е да се създаде формат, подобен на този в родния шампионат, като отборите да бъдат разделени на две половини, в които да играят мачове помежду си. Президентът на италианската федерация Габриеле Гравина е на мнение, че това може да върне интереса към Серия А.

"Футболът се намира в криза, която не изисква да се въвеждат нови и сложни правила, но определено може да се извършат някои промени. Засега това е научна фантастика, но идеята за плейофи ни заинтригува", започна президентът. 

"Това е наш приоритет. Първенството може да има първа фаза, в която десет отбора да играят плейофи, а другите десет - плейаути. Втората фаза ще генерира сериозен интерес”, коментира Гравина пред Corriere dello Sport. Междувременно и в Шампионска лига се готвят много големи промени (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички