Историята на Даниеле Де Роси: Как и защо златният му медал от Световното в Германия се оказва в ковчег?


Историята на Даниеле Де Роси: Как и защо златният му медал от Световното в Германия се оказва в ковчег?
Снимка: Getty Images/Guliver

6092 0

По-рано днес ръководството на Рома обяви една новина, която се очакваше, но със сигурност натъжи един цял град. Капитанът на тима Даниеле Де Роси ще напусне Вечния град след края на сезона след 18 години вярна служба на любимия си тим.

Де Роси по-късно коментира решението на шефовете на "вълците", като обяви, че е готов да играе още дълги години за Рома и ако е директор сам ще си предложи договор. До такъв очевидно няма да се стигне и след края на сезона в Серия А ще видим и края на една ера.

През годините сърцатият халф не е един и два пъти е доказвал, че е както изключителен играч, така и човек с главно "Ч". Това доказва една от най-любопитните истории в живота на Де Роси и това как той подарява златния си медал от Световното първенство в Германия през 2006 година на починал човек.

Пиетро Ломбарди - име, което по всяка вероятност не ви говори абсолютно нищо. Това е човекът, който се грижи за екипировката на "скуадра адзура" по време на Мондиал 2006. Ломбарди е познат с прякора "Четката за зъби", тъй като изключително старателно се грижи за екипировката и бутонките на футболистите по време на турнира в Германия. През 2016 година той умира на 92 години, а на погребението Де Роси се появява заедно със златния си медал от въпросното първенство.

ДЕ РОСИ РАЗКРИ ЗАЩО ТАКА И НЕ ПОЖЕЛА НИКОГА ДА СМЕНИ РОМА

Когато се доближава до ковчега на Ломбарди, Де Роси поставя отличието до бившия служител на националния отбор. Огромен жест, който показва, че дори и да не е попаднал под светлината на прожекторите, Пиетро Ломбарди е бил един от най-важните хора за Италия по време на Световното първенство в Германия през 2006 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички