Раздялата с Алегри е било най-трудното решение за президента на Юве до този момент

Президентът на Ювентус Андреа Аниели и напускащият треньор Масимилиано Алегри дадоха дългоочаквана пресконференция в Торино в присъствието на всички футболисти от първия отбор на "бианконерите". Аниели благодари на специалиста за всеотдайната работа, но не каза в прав текст, че сам е взел решението да се раздели с него.

"Всичко, което правеше той беше от сърце. Когато ръководиш един бизнес обаче, трябва да взимаш правилните решения в правилния момент. Това решение бе взето с течение на времето. Когато се сблъсквате с определени проблеми, трябва да се вземе най-правилното решение за всички страни. Винаги единствено клубът е взимал всички решения, тук не е важен индивидът и самостоятелният човек. Този клуб има велика история и никой не е незаменим. В клуба има отговорност, която трябва да се понася заради историята на Ювентус", заяви Аниели.

Кристиано Роналдо има собствен фаворит за нов треньор на Ювентус

Решението на Ювентус и Масимилиано Алегри да се разделят изглеждаше очаквано след неуспешната кампания в Шампионска лига, а спекулациите за негов...

На въпрос дали това е най-трудното решение, до което е стигал: "Категорично, да. Заради всички причини, които изброих досега. Все пак, трябва да взема предвид бъдещето на Ювентус и всички заедно трябва да работим, за да печелим. Това е най-трудната част от работата - раздялата. С Макс говорихме напълно откровено след отпадането от Аякс и взехме правилното решение. Сметнахме, че това е правилният момент да затворим една от най-великите страници в историята на Ювентус. Макс е главен герой в нея и искам не само да му благодаря, но и да му дам тази специална фланелка в знак на почит". Президентът на "Старата госпожа" не пожела да коментира кой ще наследи Алегри на пости, нито пък кои са обсъжданите имена.

В същото време излезе изненадваща информация за наследник на Алегри (подробности четете в този материал).

Още по темата

Please select answer!