Проблем за Десподов: Няма да играе в Серия А през следващия сезон

Кирил Десподов стартира силно лятната подготовка с Каляри, но след като получи лека травма не е успял да убеди треньора на тима, че има място в селекцията на сардинци за предстоящия сезон в Серия А. Според информация на медиите в Италия, ръководството на тима ще пусне футболиста под наем за следващата кампания.

Треньорският щаб на Каляри не вярва, че българинът се е аклиматизирал добре към италианския футбол и няма да е основна част от състава. Идеята е той да играе по-редовно и поради тази причина елитният тим ще се опита да го даде под наем в тим от Серия Б. Така Десподов ще играе по-редовно и ще получи повече шансове за изява.

Кирил Десподов се разписа срещу Киево и се контузи (ВИДЕО)

Нападателят на Каляри Кирил Десподов отбеляза гол в контролата срещу Киево, спечелена с 2:1, но малко по-късно той бе заменен принудително поради...

Както е известно, той премина в Каляри срещу 4 милиона евро през януари тази година, но изигра едва 101 минути в Серия А, най-вече заради честите контузии, които получаваше. Именно заради недобрата му физическа подготовка в Каляри са убедени, че ходът с отдаването под наем на българина е подходящ. В същото време Каляри шокира с трансфера на звезда на Интер (подробности вижте в тази статия).

Още по темата

Please select answer!