Алегри: Тръгвам си щастлив, така и не разбрах какво е красивият футбол


Алегри: Тръгвам си щастлив, така и не разбрах какво е красивият футбол
Снимка: Guliver/GettyImages

4171 0

Вече бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри разкри с какви чувства се разделя с клуба. На пресконференция днес в Торино той говори и за бъдещите си планове и обясни как оценява престоя си в италианския гранд.

"Благодаря на президента за прекрасните думи. Благодаря на момчетата за всичко, което са направили, всичко, което ми дадоха. На всички играчи през последните пет години. Оставям печеливш отбор, който има потенциала да повтори успеха си в Италия и да проведе още една голяма кампания в Шампионска лига. Отношенията ми с президента Аниели и директорите Недвед и Паратичи остават отлични", призна Алегри.

"Не знам какво ще се случи в бъдеще. И аз се нуждая от малко почивка, а след 15-и юли може би неизбежно ще почувствам желанието да се върна на работа и ще оценя предложените оферти. Иначе ще имам една година да се посветя на семейството си и на групата лудаци, които са мои приятели. Ще видим. Засега нека помислим за празнуването утре", допълни италианският специалист.

"Прекарахме заедно пет извънредни години и трябва да се гордеем с това. Вие, журналистите, си вършите работата и пишете всякакви неща, но аз съм щастлив, емоционален съм… Отново написаха за четири или пет срещи, но всъщност имаше една вечеря и една среща в централата на клуба с президента, Фабио и Недвед. На нея разбрахме, че няма подходящи условия да продължим заедно. Президентът взе решение", разкри треньорът.

"Винаги казвам, че няма нищо срамно в това да играеш в защита. Големите мачове и трофеи се печелят от най-добрите защити. Например, във финала на Шампионска лига в Кардиф ние не загубихме, защото Реал Мадрид атакува по-добре, а защото се защитавахме по-лошо, особено през второто полувреме. Все още не съм разбрал какво е красивият футбол, никой не може да ми го обясни и би ми харесало, ако някой го направи. Трябва да има причина, ако има някои играчи и треньори, които винаги печелят, по дяволите!", каза още Алегри. Според слуховете, ако беше останал в клуба, той щеше да настоява за раздяла с петима играчи. Вижте кои са те в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички