Тъжен ден за Шалке 04: Придружи Херта при напускащите Първа Бундеслига


Тъжен ден за Шалке 04: Придружи Херта при напускащите Първа Бундеслига
Снимка: Getty Images

1495 0

Драматичен беше последният кръг в Първа Бундеслига за сезон 2022/23. Освен че определи новия-стар шампион - Байерн Мюнхен, той отреди на Шалке 04 да е вторият директно изпадащ във Втора Бундеслига.

"Кралскосините" загубиха с 2:4 от Лайпциг и със спечелените 31 точки през сезона завършиха на предпоследното - 17-о място. Така те ще правят компания на Херта Берлин към изхода от германския елит.

Лайпциг поведе у дома с 2 гола на Лаймер и Нкунку в 10' и 19', но в 28' Камински върна Шалке в мача. В 49' Орбан си вкара автогол за 2:2, но 8 минути преди края на редовното време Поулсен изведе домакините отново в резултата.

Крайното 4:2 оформи Нунку в 90+4' и изпрати Шалке към Втора Бундеслига. Самият Лайпциг завърши на трета позиция и ще играе в групите на Шампионска лига.

Щутгарт, бившият отбор на Красимир Балъков, също нямаше шанса да си осигури оставане в Бундеслигата за следващия сезон. Тимът завърши наравно 1:1 с Хофенхайм и финишира на 16-ото място. За тях обаче не всичко е изгубено, тъй като им предстои плейоф за оставане в елита срещу третия във Втора Бундеслига.

"Швабите"поведоха у дома в 75-ата минута, когато Бебу се разписа след асистенция на Анхелино. Пет минути по-късно Хофенхайм изравни чрез Тиаго Томаш, който подели точките в мача.

При успех днес тимът от Бад Канщат щеше да постави в своята позиция - плейоф за оставане, Аугсбург, който падна от Борусия Мьонхенгладбах. А ето как Борусия (Дортмунд) си направи "харакири".

Ето всички резултати от кръга:

  • Айнтрахт Франкфурт - Фрайбург 2:1
  • Борусия Мьонхенгладбах - Аугсбург 2:0
  • Бохум - Байер Леверкузен 3:0
  • Волфсбург - Херта Берлин 1:2
  • Борусия Дортмунд - Майнц 2:2
  • Кьолн - Байерн Мюнхен 1:2
  • Лайпциг - Шалке 4:2
  • Унион Берлин - Вердер Бремен 1:0
  • Щутгарт - Хофенхайм 1:1
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички