Битка по всички нива в Бундеслигата: Много неща ще се решават в последния кръг (ВИДЕО)


Битка по всички нива в Бундеслигата: Много неща ще се решават в последния кръг (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

638 0

Голяма битка предложи съботният следобед в Бундеслигата, където се изиграха 4 срещи от 33-тия предпоследен кръг на надпреварата. Най-резултатна бе срещата между Хофенхайм - Унион Берлин, докато Шалке - Айнтрахт Франкфурт също предложиха изключителна драма.

Столичаните отстъпиха с 2:4, а грандът от Гелзенкирхен изравни в заключителните минути за 2:2.

Добрата новина с българско участие бе края на пропадането за Вердер Бремен, който загуби три поредни срещи, но днес завърши 1:1 при домакинството си на Кьолн. 

По време на срещата Илия Груев бе на терена през първата част, а тимът му се намира на 12-та позиция с 5 точки преднина пред зоната на изпадащите, докато днешният му съперник е 10-ти с 42 точки. Попаденията в срещата бяха дело на Тигерс в 36-тата минута и Шмид в 73-тата, който изравни за домакините. 

Борещите се на дъното в елита Херта и Бохум не успяха да се победят след драма в самия край на срещата. Това бе отлична новина за изравнилите в края гости чрез Шлотербек в 90+4', тъй като точката ги измъкна от зоната на изпадащите - 15-то място с 32 пункта. 

Столичаните пък остават последни с 26 точки преди последния кръг и вече нямат дори теоретичен шанс да останат в елита. За тях Тузар реализира след малко повече от час игра, а през първата част ВАР отмени гол на Люкебакио. 

Video edited on Kapwing

Изключително любопитен бе сблъсъкът между Шалке 04 и Айнтрахт Франкфурт. Цлите на двата тима са съвсем различни - "кралскосините" се борят за оставане в елита, докато настоящият шампион в Лига Европа мечтае за ново участие в европейските клубни турнири. 

Двата отбора обаче не се победиха, след като Полтер оформи крайното 2:2 в 85-тата минута и донесе изключително ценна точка за тима с традиции в местния елит. Преди това Тероде изведе домакините след 60 секунди игра, но "орлите" обърнаха чрез Камада и Тута - 21',59'. 

Така Айнтрахт заема осмо място с 47 точки, докато последната квота във временното класиране е за Байер Леверкузен със своите 49 точки мач по-малко на шестото място. Шалке 04 остава застрашен - 16-ти с 31 точки.

Невероятна драма беляза и визитата на голямата изненада през сезона Унион Берлин, който гостува на Хофенхайм. Столичани обаче така и не успяха да стигнат и до точка, след като загубиха с 2:4. 

Video edited on Kapwing

Те изоставаха от 22-рата минута до самия край, след като Бебу и Крамарич удвоиха преднината с две безответни попадения до 36-тата минута, а Дуки върна надеждата в продължението на първата част. 

Унион имаше цяло полувреме на разположение за изравнително попадение, но вместо това - предизвикаха тотална драма в края. Първо домакините оформиха 3:1 чрез хърватския таран в последните секунди, а Лайдуни намали в 5-тата минута на продълженията. 

Крайния резултат оформи Дабур в 99-тата минута, за да затвърди 13-тото място за своя тим на 4 точки от зоната на изпадащите, а Унион е четвърти с равни точки на петия Фрайбург - 59 т.

Следете всичко най-интересно от Бундеслигата със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички