Байерн Мюнхен разпиля големия съперник на Борусия Дортмунд, Унион Берлин лети към Шампионска лига (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен разпиля големия съперник на Борусия Дортмунд, Унион Берлин лети към Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2260 0

Байерн Мюнхен записа 20-тия си успех в Бундеслигата от началото на сезона, след като надделя с 6:0 над един от аутсайдерите в надпреварата през кампанията - Шалке 04, в среща от 32-рия кръг.

Попаденията бяха дело на петима голмайстори, след като през първата част Мюлер и Кимих от дузпа реализираха в 21-вата и 29-тата минута. Последваха попадения на Гнабри в 50' и 16 минути по-късно, докато безответната акция продължи чрез Тел и Мазрауи (80' и 90+2').

По този начин баварците отново отварят аванс пред втория Борусия Дортмунд от 4 точки преди домакинството на "Сигнал Идуна Парк", в което "жълто-черните" ще приемат Борусия Мюнхенгладбах тази вечер. Шалке 04 пък остава в зоната на изпадащите със своите 30 точку след 32 срещи. Бохум е с точка повече на 15-о място.

Междувременно постигащият изумителен фурор през последните години Унион Берлин се приближава до нова страница в историята си, след като при същински голов трилър надделя с 4:2 над един от претендентите за евро квота догодина - Фрайбург.

По този начин "железните" вече разполагат с 59 точки на третата позиция, която дава право на директно участие в групите на Шампионска лига, което би било историческо за клуба. 

Фрайбург пък записа втората си поредна загуба в Бундеслигата и остава пети с 3 пункта по-малко. На практика гостите направиха всичко по силите си, след като до почивката след попадения на Беренс (5') и Бекер (36,38') вече изоставаха с класическа разлика. 

След почивката Гулде и Грифо от дузпа върнаха две безответни попадения в 56-тата и 70-тата минута, но Лайдуни сложи край на спора за 4:2 в 82-рата минута. 

Следете всичко най-интересно от Първа Бундеслига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички