Уникална драма! Байерн Мюнхен триумфира с 11-та поредна титла (ВИДЕО)


Уникална драма! Байерн Мюнхен триумфира с 11-та поредна титла (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5461 0

Байерн Мюнхен постигна драматична победа с 2:1 като гост на Кьолн и триумфира с 11-та поредна шампионска титла на Германия. Броени минути преди края на двубоя баварците изпускаха трофея, но попадение на Джамал Мусиала донесе Сребърната салатиера в ръцете на клуба. Титлата е общо 33-та за гранда от Мюнхен.

Баварците и основният им конкурент Борусия Дортмунд в крайна сметка завършиха с по 71 точки. По-добрата голова разлика и по-добрите показатели за тима на Томас Тухел в директните сблъсъци се оказаха решаващи, след като „жълто-черните“ си направиха харакири, завършвайки 2:2 като домакини на Майнц 05 в съдбоносния си последен мач за сезона.

Иначе двубоят на стадиона в Кьолн се превърна в истинска драма. Кингсли Коман откри резултата в 8-ата минута. Деян Любичич изравни от дузпа в 81-ата минута. Страхотен гол на перлатата на баварците Джамал Мусиала обаче спаси Байерн в 89-ата минута и им донесе изстраданата титла.

Гостите треснаха веднъж и гредата след удар на Томас Мюлер, а попадение на Лирой Сане бе отменено от ВАР.

Кьолн завърши на 11-ата позиция. „Козлите“ финишираха с 42 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Байерн влезе мощно в срещата. Хората на Томас Тухел се хвърлиха в атака още след първия съдийски сигнал.

ГОООЛ! Баварците откриха резултата в 8-ата минута. Сане проби през центъра и подаде към Кингсли Коман . Французинът навлезе в пеналта и матира Швебе с диагонален шут – 0:1.

Video edited on Kapwing

В 19-ата минута гостите едва не удвоиха. Коман центрира, а ударът с глава на Томас Мюлер тресна гредата.

В 44-ата минута Сане отправи удар с глава след центриране на Коман на далечната греда, но топката мина над вратата на Швебе.

Само около 60 секунди по-късно баварците пратиха топката в мрежата на домакините. Сане направи двойно подаване с Гнабри, след което първият нахлу в пеналта и реализира във вратата на Швебе. ВАР обаче се намеси отмени гола заради игра с ръка на Сане при овладяването на кълбото.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Байерн заигра по търпеливо.  В 60-ата минута Зелке засече топката, но Домер я извади току пред гредата.

Последваха атаки и към двете врати, но така и гол не падаше.

ГОООЛ! Деян Любичич изравни от дузпа в 81-ата минута. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Гнабри, като отсъждането дойде след намеса на ВАР.

ГОООЛ! В 89-ата минута Джамал Мусиала вкара шампионския гол със страхотен удар от дъгата на пеналта.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Кьолн: Швебе, Шмиц, Хюберс,Шабо, Хектор, Скири, Мартел, Любичич, Кайнц, Майна, Зелке

Байерн: Зомер, Павар, Упамекано, Де Лихт,  Мазрауи, Кимих, Гравенберх,  Сане, Мюлер,  Коман, Гнабри

 ПРЕДИ ДВУБОЯ

Любопитна подробност беляза двубоя, като първоначално за съдия на мача Кьолн – Байерн е бил определен опитният Феликс Цвайер, но Германският футболен съюз го е заменил с 33-годишния Свен Яблонски от Бремен. А причината е вирусно заболяване.

За Байерн последният мач от незадоволителния сезон пропускат Пол Ванер, Алфонсо Дейвис, Мануел Нойер и Максим Чупо-Мотинг. Под въпрос остава участието на Люка Ернандес.

Тимът на Кьолн пък е на 10-то място в класирането. Заради контузии срещу Байерн няма да играят Саргис Адамян, Себастиан Андерсон, Флориан Диц, Щефан Тигерс и Марк Ут, отбелязва Фокус. Днешната среща е от 16:30.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички