Харакири! Борусия Дортмунд изпусна титлата (ВИДЕО)


 Харакири! Борусия Дортмунд изпусна титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4272 0

Борусия Дортмунд изпусна по изключително нелеп начин да сложи край на хегемонията на Байерн Мюнхен. „Жълто-черните“ се провалиха в последния мач от сезона пред пълните трибуни на стадион „Сигнал Идуна Парк“, където привържениците им очакваха любимците им да спечелят отново Сребърната салатиера след 11-годишна суша.

Възпитаниците на Един Терзич показаха, че нямат дух на победители и завършиха 2:2 срещу гостуващия Майнц 05. Победата със сигурност щеше да короняса Дортмунд с титлата, но вестфалци се издъниха жестоко. Така те завършиха с еднакъв брой точки с новия – стар шампион Байерн Мюнхен – с по 71, но са с по-лоши показатели.

„Жълто-черните“ пропиляха куп положения пред вратата на гостите, включително и профукана дузпа от Себастиан Алер в 19-ата минута. До 24-ата минута „немските врабчета“ тотално смразиха трибуните, повеждайки с 2:0 след попадения на Андреас Ханке-Олсен в 15-ата минута и Карим Онисиво в 24-ата минута.

До края домакините подложиха съперника си на тотален натиск, но се докопаха само до равенството 2:2, което уби мечтата им да станат шампиони. Рафаел Герейро реализира за 1:2 в 69-ата минута, а Никлас Зюле в 6-ата минута на добавеното време фиксира крайното, но недостатъчно 2:2.

Майнц, който също изпусна немалко шансове да стигне до крайния успех, финишира на 9-ото място в таблицата с 46 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Жълто-черните натиснаха съперника си още от самото начало на срещата. Мален в 4-ата минута би покрай лявата греда. Последва пропуск и на Зюле.

ГОООЛ! В 15-ата минута врабчетата шокираха пълните трибуни на „Сигнал Идуна Парк. Фернандес центрира от корнер, където Андреас Ханке–Олсен с глава матира Кобел – 0:1.

Video edited on Kapwing

В 17-ата минута Рафаел Герейро бе повален в пеналта. Първоначално съдията Марко Фриц не отсъди дузпа. В крайна сметка ВАР се намеси и се стигна до дузпа за домакините. Зад топката застана Себастиан Алер, но Фин Дамен спаси удара му от бялата точка.

Video edited on Kapwing

Малко след това домакините имаха претенции за още една дузпа, но този път изненадващо не се стигна дори до преразглеждане на ситуацията от ВАР.

ГОООЛ! В 24-ата минута Майнц прати кандидат – шампиона в нокдаун. Карим Онисиво удвои с глава след отлично центриране, а топката влетя в мрежата след рикошет в гредата – 0:2.

Video edited on Kapwing

След второто попадение Дортмунд се хвърли в атака в опит да се върне в мача и да съживи мечтите си за титлата. Хората на Един Терзич обаче направиха няколко пропуска. Точно преди почивката Мален с глава стреля, а кълбото облиза гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 48-ата минута гостите едва не нокаутираха Дортмунд. Карим Онисиво бе изведен отлично, нахлу в пеналта, но Кобел спаси сигурен гол, като не позволи на нападателя да забие второто си попадение в срещата.

В 57-ата минута Майнц пропусна да реши всичко с трети гол. Онисиво се измъкна по десния фланг, нахлу в пеналта, но би в лявата греда.

Дортмунд натисна здраво и зачестиха пропуските пред вратата на Дамен. Алер и Мукоко не успяха да вкарат.

ГОООЛ! В 69-ата минута Дортмунд все пак се върна в мача. Рафа Герейро направи двойно подаване с Джовани Рейна, при което последният стреля и след рикошет в лявата греда топката влезе в мрежата – 1:2.

Video edited on Kapwing

Пред вратата на гостите продължи да ври и кипи. С нови пропуски блеснаха Ройс и Алер.

В 4-ата минута на добавеното време Себастиан Алер прати топката в мрежата на Дамен с изключително атрактивен удар. Попадението обаче бе отменено заради засада.

ГОООЛ! След куп пропуски все пак се стигна до нов гол във вратата на гостите. Реализира го Никлас Зюле в 6-ата минута на добавеното време.

За обрат обаче нямаше време и Дортмунд се прости с титлата!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Борусия Дортмунд: Кобел, Волф, Зюле, Хумелс, Риерсон, Мален, Брандт, Джан, Герейро,  Адейеми,  Алер 

Майнц 05: Дамен, Фернандес, Бел, Олсен, Мартин, Кор, Барейро, Каси, Джа-Сун Лий, Щах, Онисиво

ПРЕДИ МАЧА

Момчетата на Един Терзич могат да завоюват първата си титла от сезон 2011/12 насам и да сложат край на доминацията на Байерн Мюнхен. "Жълто-черните" имат 70 точки в актива си, а баварците са с 68 на второто място.

За целта обаче Борусия ще трябва да се справи с Майнц. Гостуващият тим на "Сигнал Идуна Парк" се намира на деветата позиция с 45 точки и със сигурност ще даде най-доброто от себе си в предстоящия сблъсък.

Първата среща между Майнц и Борусия, която се игра на 25 януари, завърши с минимален успех от 2:1 за вестфалци, а головете бяха отбелязани от Юлиан Риерсон и Джовани Рейна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички