Айнтрахт Франкфурт обърна Щутгарт и ще играе финал с РБ Лайпциг за Купата на Германия


Айнтрахт Франкфурт обърна Щутгарт и ще играе финал с РБ Лайпциг за Купата на Германия
Снимка: Getty Images

1185 0

Айнтрахт Франкфурт е вторият финалист в турнира за Купата на Германия. Момчетата на Оливер Гласнер надделяха с 3:2 над Щутгарт като гост и ще спорят за трофея срещу РБ Лайпциг.

Резултатът бе открит от домакините в 19-ата минута от португалеца Тиаго Томаш. 20-годишният нападател получи пас по земя и с безапелационен удар пласира топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Айнтрхат възкръсна през втората част. В 51' Еван Ндика овладя подаване от Рандал Коло Муани в наказателното поле и успя да изравни с хубав удар. В 55' Дайчи Камада не остави никакви шансове на противниковия страж с плътен удар извън наказателното поле, правейки пълен обрат до 2:1.

В 77' френската звезда Коло Муани реализира за 3:1, след като се разписа от дузпа. 6 минути по-късно Щутгарт върна едно попадение, дело на Енцо Милот, който оформи крайното 3:2. В 85' пък домакините останаха с човек по-малко след като Борна Соса получи втори жълт картон и бе изгонен от главния арбитър. В добавеното време на втората част Щутгарт имаше претенции за дузпа за игра с ръка, но ВАР не видя подобно нещо и 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

Айнтрахт Франкфурт ще се изправи срещу защитаващия трофея от миналата година РБ Лайпциг на финала в Берлин на 3 юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички