Три клуба имат желание да вземат Марио Гьотце през лятото


Три клуба имат желание да вземат Марио Гьотце през лятото
Снимка: Getty Images/Gulliver

5107 0

Рома стана поредният отбор, който иска да вземе полузащитника на Борусия Дортмунд Марио Гьотце със свободен трансфер през лятото. Героят на Германия от Мондиал 2014 изглежда ще напусне „жълто-черните“ след края на сезона, когато изтича договорът му с клуба. Халфът има 3 гола в 13 мача за Борусия Дортмунд през този сезон, но от „Сигнал Идуна Парк“ не смятат да подновят контракта му.

Според италианския вестник „Кориере дело Спорт“ агентът на Гьотце вече води преговори с директора на Рома Джанлука Петрачи. „Вълците“ ще срещнат сериозна конкуренция от тимовете от Висшата лига Евертън и Уест Хям, които също искат да вземат бившия немски национал в редиците си. 27-годишният играч има желание да остане в Европа, след като е в пика на кариерата си и все още има възможност да играе на високо ниво години наред.

Марио Гьотце се завърна в тима на Борусия Дортмунд през лятото на 2016-та година, след като изкара 3-годишен период в тима на Байерн Мюнхен. През настоящата кампания той рядко попада в стартовия състав на Лусиен Фавър. А ето кой друг европейски гранд има желание да вземе Гьотце в редиците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички