Шефът на Борусия (Дортмунд): Всеки мач без публика ни струва 4 милиона евро


Шефът на Борусия (Дортмунд): Всеки мач без публика ни струва 4 милиона евро
Снимка: Getty Images/Guliver

1811 0

Главният изпълнителен директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоаким Вацке разкри в четвъртък, че всеки домакински мач без фенове струва на клуба от Бундеслигата 4 млн. евро загуби от приходи. "Сигнал Идуна Парк“ е най-големият стадион в Германия и може да побере 81 000 зрители.

Феновете в момента не могат да посещават стадионите в страната като част от правителствените мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. Миналогодишният вицешампион в Бундеслигата затвори финансовата 2019/20 година със загуба от 44 млн. евро, след като миналият сезон бе прекъснат от коронавируса.

В Общото си събрание в четвъртък, проведено онлайн заради пандемията, Вацке сподели, че се опасява от загуби до 75 млн. евро този сезон. Въпреки това, главният изпълнителен директор на "жълто-черните" увери, че клубът има „значителна ликвидност да гарантира, че няма опасност“ за съществуването му.

Освен разкриването на загубите от всеки домакински мач, Вацке каза, че намаляването на заплатите на играчите и персонала на клуба са спасили около 11 млн. евро. Дортмунд стартират уикенда на трета позиция в Бундеслигата, след като отстъпиха на шампиона Байерн Мюнхен с 2:3 преди международната пауза. А пред какви загуби е изправен Реал Мадрид вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички