Шави набеляза хърватски национал за заместник на Алба, преговорите са в ход


Шави набеляза хърватски национал за заместник на Алба, преговорите са в ход
Снимка: Getty Images

3075 0

Барселона продължава търсенето на нов ляв бек, като изглежда интересът го е отвел в германската Бундеслига. От Sky съобщават, че каталунците предявяват интерес към Борна Соса, който от няколко кампании е част от Щутгарт. Именно пратеници на Шави са следели играча, по време на срещата между "швабите" и Борусия Дортмунд.

От миналия сезон Соса стана редовен титуляр за тима си, а през настоящия сезон феновете се радват на доброто му представяне, след като отбеляза 2 гола и асистира за 8. 24-годишният футболист тръгва от школата на Динамо Загреб, изиграва 41 мача за представителния отбор и бива трансфериран в Германия през 2018 г. През това време записва и 5 мача за националния отбор на Хърватия, а сега има възможността да води преговори с ръководството на Барселона.

За такива разговори споменава журналистът Марк Беренбек, като разкрива, че агентите на играча и шефовете на "блаугранас" вече се надяват да се стигне до следващ ход. Соса има договор с Щутгарт до лятото на 2025 г. Добрата новина за каталунците е, че в него фигурира клауза за продажба на стойност 25 милиона евро, която заинтересованите клубове може да активират през летния трансферен прозорец.

По-рано през годината Челси се беше насочил към обещаващия бек, но за този момент се съобщава, че "швабите" са търсили около 30 млн. Така Барселона изглежда като водещ клуб пред подписване със Соса, поради желанието на Шави да увеличи конкуренцията по левия фланг, където най-добър вариант остава опитният Жорди Алба, а Хосе Гая отпадна от вариантите, защото най-вероятно ще удължи договора си с Валенсия.

 Междувременно каталунците ще осъществят офанзива за още една млада звезда, но ще трябва да приготвят много по-голяма сума! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички