Като дете не можеше да движи ръцете си, а преди дни дебютира в Бундеслигата на вратата


Като дете не можеше да движи ръцете си, а преди дни дебютира в Бундеслигата на вратата
Снимка: Getty Images

1269 0

Роден със сериозни двигателни проблеми вратар дебютира в Първа Бундеслига. Това е стражът на Дармщат Александър Брунст, който взе участие в мача от 12-ия кръг на шампионата срещу Фрайбург, пише championat.com.

Брунст се ражда със сериозни двигателни проблеми и известно време дори не може да повдига ръцете си. През цялото си бдетство германецът страда от проблеми с фината и груба моторика, а заниманията със спорт за него са имали терапевтичен характер.

Брунст не е можел да хваща предмети, да хваща топката, затова му се наложило да научи всички от нулата. Детството му е усложнено и от факта, че на 4-годишна възраст пада от пързалка в аквапарк и оцелява по чудо. Зрението му също е било застрашено, но му се разминава.

Александър прекарва 12 години в ерготерапия, която помага за възстановяване на активността след наранявания на гръбначния мозък, инсулти или злополуки. Той посещава специален клас за деца с подобни проблеми и родителите ми са мислили само как детето им да се справя с ежедневието и да не страда прекалено психологически.

През 2009 г. Брунст влиза в академията на Хамбург, където се утвърдил и преминал през всички младежки отбори. След това преминава във втория отбор на Волфсбург, където прави професионалния си дебют.

После, заедно с Магдебург, стига във Втора Бундеслига, играе в датския Вейле, а преди миналия сезон се присъедини към Дармщат 98. Дебютният му мач в Бундеслигата завърши 1:1. Наскоро мечтата си сбъдна и играч, скъсал връзки 3 поред. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички