Историческо! Унион Берлин назначи жена за треньор след рокадата


Историческо! Унион Берлин назначи жена за треньор след рокадата
Снимка: GettyImages

1328 0

Унион Берлин ще влезе по много любопитен начин в историята на Бундеслигата! Клубът се раздели по-рано днес с треньора си Урс Фишер, но направи изключително изненадващ ход.

В екипа на новия наставник на тима Марко Гроте от клуба включиха и жена. Треньорът на отбора на Унион до 19 години Гроте бе назначен за временен наставник на първия тим. Любопитното е, че негов помощник ще бъде 32-годишната Мари-Луизе Ета. Тя се превръща в първата жена - треньор в историята на Бундеслигата.

Ета е бивша професионална футболистка и носителка на титлата в Шампионска лига, която прекрати кариерата си през 2018 година.

Досега е тренирала юношески отбори, включително отбора на Унион до 19 години, към който се присъедини по-рано тази година.

Тандемът между Марко Гроте и Мари-Луизе Ета ще дебютират начело на Унион Берлин при домакинството срещу Аугсбург на 25 ноември от 12-ия кръг на Бувдеслигата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Логичното се случи - "Сензацията" в Бундеслигата се раздели със своя наставник след лошия старт


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички