Той скъса връзки 3 пъти подред, не игра 900 дни, но се върна и сбъдна мечтата си


Той скъса връзки 3 пъти подред, не игра 900 дни, но се върна и сбъдна мечтата си
Снимка: Getty Images

1231 0

Вълнуваща история за силата на духа разказа "Daily Mail" тези дни. Тя е свързана с малтийския национал Джоди Джоунс, британски футболист, който избира да играе за островната страна.

През 2016 г., докато играеше за Ковънтри, крилото скъса кръстни връзки на лявото коляно и дълго време не игра футбол. Едва възстановил се, той отново получи същата контузия на тренировка...

Година по-късно 26-годишният сега Джоунс отново опита да се върне в любимата игра, но отново скъса връзки, този път на дясното коляно. Заради ужасната си липса на късмет и трите последователни тежки контузии той пропусна 897 дни игра.

За негова радост, Нотс Каунти повярва в него и му позволи да се върне на терена, но го преквалифицираха от нападател в ляво крило.

Той дебютира за Малта през 2022 година, а наскоро сбъдна мечтата си да играе срещу Англия на "Уембли" в квалификация за Евро 2024.

"Знаех, че ще има дни като този, които ще ценя. Особено след като баща ми ми каза, че ще вземе баба ми с него, защото това беше първият ѝ мач след първата ми контузия. Хареса ѝ.

Ако се откажа, ще се почувствам страхливец след всичко, което направиха за мен в кариерата ми. Бях много депресиран. На третия път си помислих, че всичко свърши. Плаках вкъщи и си мислех, че никога повече няма да играя.

Върнах се почти три години назад, но сега за първи път се чувствам сякаш съм се върнал при себе си и е хубаво чувството", казва малтийският национал, цитиран от изданието.

През настоящия сезон Джоунс записа 17 мача, в които отбеляза 2 гола и даде 7 асистенции. Срещу Англия "рицарите" загубиха с 0:2. Oще интересни кратки истории четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички