Дортмунд с втора лоша стъпка в Германия, а Кейн води Байерн: Разликата вече е осезаема (ВИДЕО)


Дортмунд с втора лоша стъпка в Германия, а Кейн води Байерн: Разликата вече е осезаема (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

911 0

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд за втора поредна седмица са на двете крайности в Бундеслигата и това увеличава разликата в точките на двата тима. 

Днес баварците се наложиха с 4:2 над Хайденхайм, докато Щутгарт се наложи над "жълто-черните" с 2:1. Резултатите идват само седмица след разгромното 4:0 при визитата на баварците на "Сигнал Идуна Парк". 

Хари Кейн опита да осигури успеха на актуалния шампион още преди почивката с попаденията си в 14-ата и 44-ата минута, но нещата не бяха толкова прости. След почивката гостите шокираха с попадения на Клайндийнст и Бесте в 67-ата и 70-ата минута. 

В крайна сметка баварците не се подложиха на натиска и с попаденията на Герейро (72') и Чупо-Мотинг (85') постигнаха деветата си победа от началото. Тя бе достатъчна и за оглавяване на временното класиране с 29 т. - една повече от Байер Леверкузен. 

По същото време Борусия записа трета среща без победа по време на гостуването на прекия конкурент в лицето на Щутгарт. "Швабите" пропиляха дузпа още в 11-ата минута и бяха поведени след попадението на Фюлкруг 25' по-късно, но стигнаха до мечтан обрат. 

Той бе поведен от Ундав с изравнителното попадение още в 42'. С втората дузпа в мача Гираси оформи крайното 2:1 след още 40 минути. Така Щутгарт поведе с три точки и позиция Дортмунд във временното класиране (24 пункта). 

Следете най-интересното в Бундеслигата със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички