След греди и близо 30 удара: Белингам в последните секунди спаси Реал от издънка срещу дебютант в Шампионска лига


След греди и близо 30 удара: Белингам в последните секунди спаси Реал от издънка срещу дебютант в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4840 0

Реал Мадрид започна в Шампионска лига с измъчена победа срещу дебютанта Унион Берлин. "Кралския клуб" надделя с минималното 1:0, след като Джуд Белингам реализира шестия си гол за клуба от началото на сезона.

През първото полувреме Реал имаше смазващо предимство при притежанието на топката (71% срещу 29%), както и 9 удара, но само един точен. Най-близо до попадението бе Хоселу, който бе целта на редица центрирания.

През втората част отново нападателят, както и Родриго бяха най-близо до попадението. На два пъти и гредата спаси гостите, като лишени от гол бяха именно Родриго и Хоселу (първият след красив ножичен удар, а вторият след умел удар с глава). Натискът ставаше все по-сериозен, но гол така и не падаше.

Така се стигна до четвъртата минута от добавеното време, когато Валверде стреля от границата на наказателното поле, а след рикошет топката стана удобна за Белингам. Англичанинът просто я добави на опразнената врата, след като бе на точното място, за да се превърне в герой за пореден път през сезона.

Притежанието на топката остана същото и след втората част, а ударите на Реал станаха близо 30, от които обаче 7 точни. Гостите завършиха без точен удар.

"Кралския клуб" остава със само една загуба срещу германци в последните 14 мача (9 победи и 4 равенства). Освен това тимът все още е непобеден на "Сантяго Бернабеу" от април 2022 година (оттогава има 7 победи и 1 равенство).

Героят Джуд Белингам се превърна в шестия английски играч, който се появява за Реал Мадрид в надпреварата след Лори Кънингам, Стив Макманаман, Дейвид Бекъм, Майкъл Оуен и Джонатан Уудгейт. Белингам обаче е най-младият сред тях (на 20 години).

Следващото изпитание за "кралския клуб" е градско дерби с Атлетико Мадрид в Ла Лига като гост (24.09). Вторият кръг от Шампионска лига пък го противопоставя срещу Наполи (03.10). За Унион пък предстои домакинство срещу Хофенхайм (23.09), а в следващия кръг в Европа приема Спортинг Брага (03.10).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само 40 секунди игра се стигна и до първия жълт картон в срещата. Тузар задържа в гръб Лука Модрич и го събори, като главният съдия бе безкомпромисен още от старта.

Изненадващо или не, но се стигна до напрежение първо в наказателното поле на Реал. Беренс бе намерен на добра позиция, но Рюдигер блокира удара му от опасна позиция. Реал пък отговори с центриране към Хоселу и удар с глава от нападателя, който попадна право в ръцете на Рьонов.

Секунди след това и Васкес намери Хоселу в наказателното поле, този път на още по-добра позиция. Ударът му обаче мина с много малко покрай страничния стълб.

В следващите минути Реал продължи да контролира топката и да бъде по-активният отбор, но извън още няколко центрирания и изстрел отдалеч на Чуамени нямаше положения за гол пред вратата на гостите.

Гледката до края на полувремето не се промени, а домакините така и не намериха пътя към гола. Реал завърши частта със смазващо преимущество при притежанието на топката (71% срещу 29%) и с 9 удара, от които обаче само един точен. Херта пък нямаше нито един удар в целта, който да накара Кепа Арисабалага да се намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На старта на втората част гостите стигнаха до първа добра ситуация за гол, след като Госенс стреля от средна дистанция, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб. Домакините отговориха с пробив на Родриго и опасно подаване в наказателното поле, което обаче не намери негов съотборник.

Около пет минути след старта на второто полувреме Реал създаде вихрушка от положения. Родриго бе изведен в наказателното поле, поведе с глава и стреля от малък ъгъл, но и отблизо, като стражът се намеси. Секунди след това Родриго бе намерен в наказателното поле и с красив ножичен удар прати топката в страничния стълб.

Минута след това последва ново много опасно положение. Камавинга намери Хоселу в наказателното поле и последва удар от отлична позиция, но Рьонов успя да избие в ъглов удар.

В 63-тата минута последва поредно центриране към Хоселу в наказателното поле. Той отново отигра добре с глава, но изстрелът му се спря в страничния стълб.

Малко над пет минути след това Модрич стреля отдалеч, но Рьонов отрази добре и изби в ъглов удар. Секунди след това Родриго бе намерен в наказателното поле, като Бонучи остана под топката. Контролът на бразилеца обаче му изневери и той не съумя да отправи удар от непосредствена дистанция.

Четвърт час преди края стражът Рьонов увисна при центриране от ъглов удар, а Рюдигер намери топката с глава. Ударът му обаче мина над напречната греда.

В 78-ата минута се стигна и до претенции за дузпа от домакините, след като Хоселу стреля, а топката докосна ръката на паднал футболист. Главният съдия правилно подмина ситуацията.

Хоселу за пореден път бе близо до гола, след като стреля от трудна позиция в наказателното поле, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

90+4' - 1:0! Валверде стреля от границата на наказателното поле, а след отбита топка Белингам се оказа на опразнена врата и донесе успеха.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Кепа, Алаба, Начо, Рюдигер, Васкес, Чуамени, Камавинга, Модрич, Белингам, Родриго, Хоселу

Унион: Рьонов, Лейте, Дуки, Бонучи, Госенс, Лайдуни, Крал, Тузар, Юрганович, Беренс, Бекер

Карло Анчелоти няма да може да разчита на дълготрайно контузените Тибо Куртоа и Едер Милитао, както и на Дани Карвахал, Винисиус Жуниор и Арда Гюлер. Унион пък ще бъде без Лауренц Дел, Яник Хаберер, Рани Кедира, Робин Кнохе и Андраш Шефер.

Реал ще бъде под особена опасност в първите минути, тъй като в три от последните си пет мача инкасира гол в първия четвърт час. Все пак обаче "кралския клуб" не е губил в турнира на "Сантяго Бернабеу" от април 2022 година, като оттогава има 6 победи и 1 равенство.

Реал Мадрид играе успешно срещу германци, като в последните си 13 мача има 8 победи, 4 равенства и само една загуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички