Кой е Руни Барджи? 17-годишният "шведски Меси", който нокаутира Манчестър Юнайтед и мечтае за Реал Мадрид


Кой е Руни Барджи? 17-годишният "шведски Меси", който нокаутира Манчестър Юнайтед и мечтае за Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

1512 0

Сезонът за Манчестър Юнайтед започва да изглежда все по-катастрофален. Тимът се представя далеч под нивото си във Висшата лига за поредна година, а негативните резултати се пренесоха и в Шампионска лига.

Какво се случи?

Възпитаниците на Ерик тен Хаг бяха сразени от на пръв поглед аутсайдера в Група "А" Копенхаген. Английският колос загуби с 3:4 визитата си, оставайки последен в подреждането с актив от 3 точки. 

Масло в огъня наля новоизгряващата звезда на датския гранд - Руни Барджи. При резултат 2:2 Бруно Фернандеш реализира за Юнайтед в 68-ата минута и изглеждаше сякаш попадението му може да реши всичко.

Тогава обаче на терена стъпи познатият като "шведския Лионел Меси", който замени голмайстора на домакините Мохамед Елионуси. Едва 17-годишното крило бе автор на победното попадение на своя отбор в сряда вечер. Освен това, той се понрави на публиката с красиви отигравания и голямо желание за игра.

Кой е Руни Барджи?

Младият талант на "градския отбор" е родом от Кувейт и е от сирийски произход. Той е възпитаник на академията в Копенхаген, където осъвършенства своя талант. Има на сметката си 8 гола във всички турнири за "лъвовете" през сезона до момента. Те са впечатляващи предвид възрастта му.

Барджи мечтае и дава заявка да бъде един от най-добрите футболисти в света и се надява един ден да облече фланелката на Реал Мадрид. Това самият той споделя в интервю пред "Aftonbladet" миналата година.

"Мечтата ми, разбира се, е да направя следващата стъпка - в големи първенства, клубове и турнири. Отборът, в който искам да се озова ли? Искам да играя за Реал Мадрид и да остана там много години. Целта ми е да стана най-добрия в света. Никой не може да ме спре, освен самият аз", казва той тогава.

Преди първия съдийски сигнал феновете на Копенхаген вдигнаха хореография, обещаваща на играчите на Манчестър Юнайтед кошмари. Е, Барджи се погрижи това да се случи, отбелязвайки решаващия гол.

Така той се превърна в най-младия реализатор в историята на Копенхаген в Шампионска лига. Нападателят, който навършва пълнолетие идната седмица, също стана и най-младият футболист, вкарвал на Манчестър Юнайтед в надпреварата.

Възпитаниците на Ерик тен Хаг пък от своя страна записаха сериозен антирекорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички