Броени часове преди реванша с Левски: Айнтрахт представи официално крило за 10 милиона евро


Броени часове преди реванша с Левски: Айнтрахт представи официално крило за 10 милиона евро
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4013 0

Опонентът на Левски в Лигата на конференциите - Айнтрахт Франкфурт, официално обяви най-новото попълнение в своя състав, което е струвало 10 милиона евро на "орлите" преди реванша със "сините" на "Дойче Банк Парк".

Новият в Айнтрахт

Германският тим обяви официално привличането на лявото крило - Фарес Шаиби от френския Тулуза. Според "Transfermarkt" Айнтрахт е платил за него 10 милиона евро, а 22-годишният футболист подписва с тима от Бундеслигата до края на сезон 2027/28.

Младият алжирец е продукт на академията на ФК Лион и акостира в Тулуза през 2020, като първоначално играе за отбора до 19-годишна възраст, а след това и за отбора "Б". На най-високо ниво с представителния отбор Шаиби има 43 мача във всички турнири, в които е отбелязал 8 попадения и 8 асистенции.

"Във Фарес Шаиби виждаме играч, който е млад и способен да се развива, но въпреки това вече може да се похвали с много национален и международен опит. Той може да играе на различни позиции в атака и предлага качества, които ще подобрят играта ни. В разговорите с Фарес забелязахме колко нетърпелив е той за новото предизвикателство и за Айнтрахт Франкфурт. Очакваме с нетърпение да го видим в нашите цветове", каза спортният директор на Айнтрахт Тимо Хардунг пред клубната медия.

Ще го видим ли срещу Левски?

Шаиби няма да запише минути срещу родния гранд в реванша от Лигата на конференциите, тъй като не е картотекиран, защото нови футболисти могат да се картотекират между различни кръгове в надпреварата. Срещата ще се състои в четвъртък (31 август) от 21:30 часа (българско време) на "Дойче Банк Парк". Припомняме, че първия сблъсък на "Васил Левски" завърши при резултат 1:1.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Айнтрахт Франкфурт остава без суперзвездата си за мача с Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички