Бивш треньор на баварците пое Волфсбург


Бивш треньор на баварците пое Волфсбург
Снимка: Getty Images

1673 0

Германският Волфсбург обяви привличането на Нико Ковач като старши треньор на отбора. 50-годишният Ковач се завръща в Бундеслигата след като подписа тригодишен договор с клуба до 30 юни 2025-а. Тимът на Волфсбург приключи на 12-о място в класирането в германското първенство за 2022-а и след края на сезона се раздели с наставника Флориан Кофелд.

" Аз съм дете на Бундеслигата. Имам голямо желание и мотивация. Мисля, че с Волфсбург отварям една нова успешна глава в кариерата си", коментира Нико Ковач за клубния уебсайт.

Най-големият успех на Ковач като треньор в Германия е шампионския дубъл, който спечели през сезон 2018/2019 с отбора на Байерн Мюнхен. Има и Купа на страната с Айнтрахт Франкфурт от 2018 година. Братът на Нико Ковач – 48-годишният Роберт Ковач ще бъде част от екипа му във Волфсбург, като влиза в ролята на помощник треньор.

" Разговорите с ръководството на Волфсбург ме убедиха да приема това ново вълнуващо предизвикателство. Желанието да успеем с екипа ми е огромно. Отборът има голям потенциал, а условията за успешна работа са налице", добави Нико Ковач, който прекара последните две години начело на френския Монако.

А ето и какво каза шефът на Ла лига по повод евентуалния трансфер на Роберт Левандовски в Барселона. (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички