Шефът на Ла Лига отсече: Левандовски не може да дойде в Барселона


Шефът на Ла Лига отсече: Левандовски не може да дойде в Барселона
Снимка: Getty Images

3088 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас потвърди, че Барселона не може да си позволи да закупи нападателя на Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски, през идното трансферно лято.

33-годишният полски стрелец се тръби, че може да премине при каталунците през предстоящото лято, като дори твърденията стигнаха дотам, че Лева се е договорил за тригодишен договор с „блаугранас“.

Според шефа на Ла Лига обаче такъв потенциален трансфер е невъзможен, след като отборът от Каталуния не може да си позволи да плати всичко дължимо за голмайстора на баварския гранд.

„Числата са много прости. Не може да имаш 500 милиона загуби през последните две години и да инвестираш големи пари сега. Трябва да възстановиш загубите си, което означава, че Левандовски би заел 1/3 от бюджета на Барса през този сезон. Просто това иска нападателя и Байерн иска това да получи“, каза Тебас.

„Това ми дава усещането, че не го виждам в Испания скоро време“, продължи той.

Поради рестрикциите в Ла Лига, които са наложени сред клубовете поради финансовите рестрикции през последните години, то Барселона няма да може да вземе много скъпоплатени футболисти през идното лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички