С човек по-малко и уникална драма Лайпциг триумфира в Купата на Германия след дузпи срещу Фрайбург


С човек по-малко и уникална драма Лайпциг триумфира в Купата на Германия след дузпи срещу Фрайбург
Снимка: GettyImages

2492 0

Уникална драма и дузпи връчиха Купата на Германия в ръцете на Лайпциг. "Червените бикове" макар и с човек по-малко съумяха да изравнят резултата срещу Фрайбург, а на дузпите 2 грешки лишиха "отбора от Шварцвалд" от исторически първи триумф в турнира. 

Резултата откри Максимилиан Егештайн в 19-ата минута след далечен удар извън наказателното поле. Вече виждащият се като победител Фрайбург бе приземен в 76-ата минута от Нкунку, който възстанови паритета след центриране на втора греда. 

Началните минути на срещата в опита си да разучат противника двата отбора започнаха предпазливо. Въпреки това първият точен удар и голяма опасност в срещата дойде още в 14-ата минута, когато Емил Форсберг от близко разстояние тества вратаря Марк Флекен, който обаче реагира внимателно и спаси. 

Съвсем неочаквано резултатът бе открит в 19-ата минута след далечен удар от дъгата на наказателното поле на Максимилиан Егештайн. Играчите на символичните гости бяха бесни, претендирайки за игра с ръка преди удара, но такава не бе призната. 

Невероятна грешка пред вратата на символичните домакини бе на път да възстанови паритета. Николас Хьофлер в опита си да върне с глава към вратаря изпрати топката право в краката на намиращия се на 3 метра от вратата Нкунку. Само прекрасната намеса на Флекен и последвалото изчистване от голлинията на Нико Шлотербек спасиха "отбора от Шварцвалд". 

Второто полувреме започна по-убедително за Лайпциг. Устремът на "червените бикове" обаче бе рязко притъпен, след като Марсел Халстенберг в опита си да спре Лукас Хьолер го фаулира по нелеп начин, изкарвайки си червен картон (57').

С човек по-малко Лайпциг отказа да се предаде и изравни резултата. 14 минути преди края на срещата (76') Нкунку получи избита "балонна" топка на втора греда и не се поколеба да накаже закъснелия да посрещне центрирането Флекен. 

Второто полувреме не предостави нищо повече. Беззъбото нападение на Фрайбург бе по вкуса на играещия с 10 Лайпциг. 22-ата на терена не откриха отново пътя към врата на противника и вкараха мача в продължения. 

Невероятен шанс пред възпитаниците на Кристън Щрайх се откри в 104-ата минута. Мощен изстрел на влезлия като резерва Яник Хаберер срещна страничния стълб и по късмет остави с топка в крака Ермедин Демирович на метри от опразнената врата. Босненецът обаче меко казано разочарова с изпълнението си, като изпрати топката високо над напречната греда.

В 115-ата минута нов шанс се откри пред "бразилците на Брайсгау". Отново Хаберер стреля мощно към противниковата врата и за втори път разтресе гредата. Този път горната. Така продълженията останаха без попадения и всичко остана да се реши с дузпи.

При наказателните удари по-добър беше отборът на Лайпциг. Неточни изпълнения на Кристиан Гюнтер и Ермедин Демирович донесоха разочарование за всички, свързани с Фрайбург, който се бореше за първия си трофей в историята си в турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички