Знаменит обрат! Херта остава в Бундеслигата, Магат удължи изгнанието на любимия си Хамбургер


Знаменит обрат! Херта остава в Бундеслигата, Магат удължи изгнанието на любимия си Хамбургер
Снимка: Getty Images

1633 0

Херта запази мястото си в Бундеслигата, след като спечели с 2:0 гостуването си на Хамбургер на "Фолкспаркщадион"в мача реванш в решителния плейоф за място в германския елит. Възпитаниците на Феликс Магат направиха обрат, след като тимът от Хамбург победи с 1:0 в столицата. В крайна сметка берлинчани запазиха елитния си статут с общ резултат 2:1.

Гостите заличиха изоставането си след първата среща още в 4-ата минута. Тогава Марвин Платенхард центрира от корнер, а оставеният непокрит Дедрик Боята с глава матира Даниел Фернандеш – 0:1. В 63-ата минута берлинчани забиха решителния гол. Марвин Платенхард стреля от фаул, а стражът на Хамбургер не се намеси по най-добрия начин и след гафа му топката влетя в мрежата за 0:2.

Херта приключи мача в намален състав, но това се случи в заключителните секунди да добавеното време. Люка Тусар получи втори жълт картон и респективно бе изгонен.

Така берлинчани запазиха елитния си статут. Славният някога тим на Хамбургер пък за трети пореден сезон ще се подвизава във Втора Бундеслига.

Болката на отбора от Хамбург е още по-голяма, защото заслуга за успеха на Херта има една от най-големите им легенди Феликс Магат, който е на треньорския мостик на столичани и удължи агонията на отбора на своето сърце.  

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички