Байерн Мюнхен с чиста победа срещу коварен съперник през последните години (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен с чиста победа срещу коварен съперник през последните години (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1187 0

Байерн Мюнхен записа 6-тата си победа от началото на сезона в Бундеслигата, след като победи като гост Хофенхайм с 2:0. В герои за победителите се превърнаха младият талант Мусиала и опитният Чупо-Мотинг, които решиха развитието на двубоя още през първата част след попадения в 18-тата и 38-мата минута. 

Гостуванията в Хофенхайм за баварците се превърнаха в трудност през последните 5 години, тъй като през последните 6 шест срещи между двата тима - "сините" излязоха победители 3 пъти, баварците - 2, а последният двубой между двата тима завърши при равенство.

По този начин възпитаниците на Нагелсман запазиха втората си позиция в класирането и са само на точка зад първия - Унион Берлин. Столичани обаче са с мач по-малко. Хофенхайм обаче се срива до 6-тата позиция поради развоя в останалите срещи.

Победата бе резонна за гостите, тъй като те бяха по-настоятелни в срещата и отправиха над 20 удара посока противниковата врата. Междувременно контролираха и топката през 66% от времето и направиха срещата за домакините изключително трудна. 

Двубоят започна с две положения пред Серж Гнабри, но играчът пропусна в 4-тата и 12-тата минута. Не закъсня обаче попадението на Мусиала, който откри в 18-тата минута. До попадението се стигна след изпълнението на корнер, а Горецка се превърна в асистент. 

В следващите двадесет минути Байерн създаде още няколко голови положения, но реализира докато домакините отговориха чрез Жоржиньо - също неуспешно. Тогава дойде и второто решаващо попадение в срещата на Чупо-Мотинг, отказал Хофенхайм за нещо от срещата. 

В края на първата част и след началото на втората се стигна до нови пропуски на Жоржиньо, но баварците също създаваха положения, така че нямаше особена опасност за преднината им. 

Ето какво се случи и между Борусия Дортмунд и Щутгарт!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички