Челси и Байерн Мюнхен готови за борба, а наградата - Виктор Осимен от Наполи


Челси и Байерн Мюнхен готови за борба, а наградата - Виктор Осимен от Наполи
Снимка: Getty Images

3567 0

Два от най-силните отбори на Стария континент - Челси и Байерн Мюнхен, продължават своето търсене на централен нападател и са готови да влязат в битка за услугите на Виктор Осимен от Наполи, твърди изданието "90min". Според информацията и двата клуба ценят качествата на футболиста и го искат в своите редици, за да се подсигурят в предни позиции.

65 милиона причини за Осимен

Към момента популярното издание Transfermarkt оценява услугите на Осимен на 65 милиона евро. Челси и Байерн определено са отбори, които могат да си позволят тази сума. Единственият проблем е, че нигериецът продължава да се представя на страхотно ниво и през този сезон и има голяма вероятност тази цена да скочи до края на сезона.

Към момента в 70 мача за Наполи 23-годишния нападател има 70 изиграни мача, в които се е отчел с 32 гола и 10 асистенции. Статистика, на която много негови колеги на позицията биха завидели.

Нуждата от централен нападател

Челси, малко или много, се нуждае от таран, който смело да води отбора и да бележи гол след гол. Лондончани вече два сезона опитваха да наложат Кай Хаверц като централен нападател, но това така и не се получи. "Сините" разполагат с Пиер-Емерик Обамеянг и Армандо Броя. Мнозина обаче твърдят, че първият няма какво повече да предложи като качество, а вторият е все още неопитен да води атаката на елитен тим.

Байерн Мюнхен пък изглежда преживяват раздялата с Роберт Левандовски трудно. Баварците не са категорични в представянията си в Бундеслигата, а привържениците вярват, че това се дължи на факта, че в тима не присъства доказал се таран. Юлиан Нагелсман опитва най-различни ротации на тази позиция, но все още не е успял да открие разковничето за тази част от терена.

Междувременно Челси, освен за Осимен, крои планове и за отмъкването на голямата звезда на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички