Тъжно: Мбапе и компания сравняват ПСЖ със "затвор" след 6 години в клуба


Тъжно: Мбапе и компания сравняват ПСЖ със "затвор" след 6 години в клуба
Снимка: Getty Images

2274 0

Престоят на Килиан Мбапе в ПСЖ е сред водещите теми в световния футбол през днешния ден, след като стана ясно, че французинът няма да изкара повече още един сезон на "Парк де Пренс". 

Стрелецът информирал лично клуба си, включително и местните издания, като е готов да напусне местния колос след общо 6 години престой. Той бе взет под наем от Монако през 2017 г. и след сезон бе продаден на парижани срещу 180 милиона евро.

Историята му с клуба

Мбапе обаче явно се е изчерпал за "принцовете", след като е готов да бъде продаден моментално след 260 двубоя, в които се отчете с 212 гола и 98 асистенции. По време на престоя спечели 5 пъти шампионата, 3 пъти местната Купа, 2 пъти Купата на Лигата и 3 пъти Суперкупата на страната.

Неговата най-голяма болка остава провала във финала на Шампионска лига, до който на 24-годишна възраст достигна само веднъж - през 2020 г., но парижани отстъпиха тогава от Байерн Мюнхен с 0:1. 

Чувствата в края

Сега се стига дотам, че от авторитетното издание Le Parisien споделят, че в антуража на суперзвездата наричат ПСЖ - Затвор Сент Жермен, след като съкращението на английски позволява подобна препратка.

Вижте официалната позиция на Мбапе около възможността да преподпише с ПСЖ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички