Ще задмине ли Неймар по най-скъп трансфер? ПСЖ вече определи цената на Мбапе


Ще задмине ли Неймар по най-скъп трансфер? ПСЖ вече определи цената на Мбапе
Снимка: Getty Images

6697 0

Една от най-горещите новини на трансферния пазар е евентуалното напускане на Килиан Мбапе още през това лято. В понеделник вечер стана ясно, че френският национал е обявил пред ПСЖ, че няма никакво намерение да активира клаузата за удължаване на договора му до 2025 година.

Това означава, че настоящото му споразумение е до 2024 година и парижани ще се видят принудени да го продадат още това лято, ако не искат да го изпуснат без пари. Любопитно е каква е сумата, която ПСЖ ще поиска за голямата си звезда.

Колко ще поиска ПСЖ за голямата си звезда?

"Ако клубът приеме оферти за Мбапе, се очаква ПСЖ да поиска цена над 180 милиона евро и вероятно такава, която може да засенчи световния рекорд за играч", пише The New York Times. В момента рекордът за най-скъп трансфер се държи от Неймар. ПСЖ плати 222 млн. евро за бразилеца на Барселона. Сумите, които се прокрадват в световните медии за Мбапе са между 180 млн. евро и 200 млн. евро.

Как ще се отрази това на големия кандидат Реал Мадрид?

Като се има предвид декларираното желание на Мбапе да играе за Реал Мадрид, те очевидно ще бъдат силни кандидати за неговия подпис. Президентът Флорентино Перес призна, че Мбапе не е бил в плановете им това лято и ако той иска да изчака, тогава нищо не им пречи да подпишат с Мбапе като свободен през следващото лято.

И все пак, тъй като Реал Мадрид е инвестирал над 100 милиона евро в Джуд Белингам, би било шокиращо да ги видим да дадат още близо 200 милиона евро за трансферни суми това лято. Освен това има вариант ПСЖ да не желае да продаде Мбапе точно на Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички