Южна Америка забавя, но не забравя: Мбапе получи подобаващ отговор на негово изказване


Южна Америка забавя, но не забравя: Мбапе получи подобаващ отговор на негово изказване
Снимка: Getty Images

2616 0

"Аржентина и Бразилия не играят мачове на високо ниво, за да стигнат до далеч в Световното първенство. Там футболът не е толкова напреднал, колкото в Европа. Ето защо европейците винаги печелят", това изказване на Килиан Мбапе преди Мондиал 2022 все още отеква в Южна Америка.

След победата на Уругвай над Италия във финала на Световното първенство до 20 години и триумфа на Аржентина при старшата шест месеца по-рано, изказването му отново стана тема на дискусия.

Отговорът в Мбапе

Игнасио Алонсо, президент на Уругвайската футболна асоциация, отговори пред AS: "Мбапе сгреши. Трябва да бъдем по-позитивни и да признаем нашата сила като континенти, защото футболът е роден тук".

"Показахме, че можем да бъдем конкурентоспособни и да излезем като победители. Победихме силен отбор, който победи Бразилия и получи голямо признание. Побеждавали сме отбори от всички континенти. Това е историческо постижение", добави Алонсо.

Клаудио Тапия, който е президент на Аржентинската футболна асоциация, изрази недоволството си от нападателя на ПСЖ чрез социалните мрежи: "Аржентина е световен шампион за старша категория. Уругвай е шампион до 20 години. Бразилия е до 17 години и олимпийски шампион. Но как е възможно това? Не каза ли Мбапе, че в Южна Америка няма качество?".

Настоящият въпрос около Килиан Мбапе е дали този път ще премине в Реал Мадрид или отново ще се размине с "белия балет". Според един от последните отговори на Флорентино Перес и тази година френският национал няма да играе на "Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички