Собственикът на ПСЖ: Париж ни гони от "Парк де Пренс"!


Собственикът на ПСЖ: Париж ни гони от "Парк де Пренс"!
Снимка: Gulliver/GettyImages

6655 0

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи разкри, че общинската администрация на Париж иска да накара клуба да напусне стадиона си "Парк де Пренс". Парижкият клуб играе на този стадион от създаването си през 1974 година, но сега е възникнал спор с общината, заради който е притискан да напусне съоръжението.

Собствениците на ПСЖ искат да купят стадиона, но общината отказва да го продаде, тъй като иска да го задържи в свое притежание. Насер Ал-Хелайфи заяви, че неговият клуб вече не е желан на "Парк де Пренс", като недоволства от факта, че общината не иска да продаде съоръжението.

"Вече не сме добре дошли на "Парк де Пренс". Натискат ни да напуснем. Играят си с нас и вече се уморихме. Обичам "Парк де Пренс", той е нашата история, уважавам го повече от всичко. Винаги сме искали да останем, но те не ни искат. Инвестирахме 80 милиона евро в стадиона, въпреки че не е наш. Кой друг би се съгласил да направи такова нещо", каза Ал-Хелайфи.

Париж е дал "Парк де Пренс" на ПСЖ с 30-годишна концесия, но от клуба искат да станат собственици на съоръжението. "Те казват, че ще инвестират 500 или 600 млн. евро, но само ако са собственици. Да им продадем стадиона не е нашият първи избор. Той е част от историята на града, на парижани", коментира директорът на градското развитие към общината Еманюел Грегоар, който все пак призна, че се водят такива разговори.

"Говорим за това, но им казахме, че преди да решим дали искаме да продаваме, трябва да постигнем съгласие за цена. Все още не сме достигнали до края на тези дискусии", допълни Грегоар. А докато ПСЖ се бори за закупуването на "Парк де Пренс", то се заговори, че Лионел Меси е напът да напусне клуба. Ето как агентът на Меси коментира спекулациите за неговото бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички