ПСЖ подсилва позициите си: Вади огромна сума пари, за да откупи "Парк де Пренс"


ПСЖ подсилва позициите си: Вади огромна сума пари, за да откупи "Парк де Пренс"
Снимка: Getty Images/Guliver

1513 0

Световното първенство по футбол в Катар е в разгара си, а катарските собственици на ПСЖ имат за цел да подсилят парижани не с играч, а с цяло съоръжение, а именно - "Парк де Пренс".

ПСЖ е отправил официална оферта до френските власти, за да откупи официално стадиона, на който се подвизава - "Парк де Пренс", съобщава изданието "L'Equipe".

Според информацията президентът на клуба - Насер Ал Хелаифи, е отправил оферта на стойност 40 милиона евро за стадиона. Причината е, че катарските собственици имат намерение да разширят капацитета на стадиона, но проблемът е, че ако не го притежават, те нямат право да започнат строителна дейност.

Интересното е, че експерти в областта на архитектурата оценяват съоръжението на около 350 милиона евро и са останали изненадани от 40-милионната оферта. От ПСЖ са излезли с аргумента, че разширяването на стадиона ще им струва близо 85 милиона, а това ще носи дивиденти в бъдеще както за клуба, така и за страната.

Очакванията са, че много скоро може да се стигне до сделка между ПСЖ и френското правителство, а от Катар ще се радват да инвестират и да допринесат за футбола в страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Челси и ПСЖ влизат в спор за талант на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички