Задава ли се нов проект "ПСЖ"? Собствениците на ПСЖ купиха португалски гранд!


Задава ли се нов проект "ПСЖ"? Собствениците на ПСЖ купиха португалски гранд!
Снимка: Getty Images

18181 0

Собствениците на Пари Сен Жермен са закупили дял от 22% от португалския гранд Спортинг Брага, съобщи Bloomberg. "Катар Спортс Инвестмънт", които стоят зад собствеността на френския гранд, вече е собственик и на португалския клуб.

Според информациите, "Катар Спортс Инвестмънт" са платили за сделката около 90 милиона евро. Преди време собствениците на ПСЖ искаха да закупят и английския Лийдс, но тогава до сделка не се стигна. 

Любопитното е, че Брага никога не е ставал шампион на страната си, макар и в последните години да се класира редовно в челните позиции зад водещите грандове Бенфика и Порто. През този сезон отборът на Брага е трети в португалското първенство, а освен това участва и в Лига Европа.

Не е ясно докъде Насер Ал-Хелайфи и компания искат да стигнат в развитието на отбора на Брага и дали планират да го превърнат в толкова мащабен проект, колкото ПСЖ. Само преди няколко дни името на боса на ПСЖ бе замесено в грандиозен скандал с отвличане и изнудване (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички