Голям скандал! Босът на ПСЖ пратил в затвора бизнесмен заради компромати срещу него


Голям скандал! Босът на ПСЖ пратил в затвора бизнесмен заради компромати срещу него
Снимка: Getty Images/Guliver

1737 0

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе замесен в грандиозен международен скандал с отвличане и незаконно вкарване в затвора на бизнесмен, притежаващ компромати срещу него за корупционни схеми около Мондиала в Катар, твърди френският вестник Liberation.

Френското издание пише, че Ал-Хейлафи е спомогнал за незаконното затваряне зад решетките на бизнесмен с френски и алжирски корени. Инцидентът се е случил в началото на 2020 г. Според свидетелските показания Тайеб Б. е бил вкаран в затвор в Катар на 13 януари 2020-а и е прекарал там цели десет месеца, преди да бъде освободен на 1 ноември.

Бизнесменът е притежавал материали и информация, уличаващи Ал-Хелайфи като един от замесените в скандала с избирането на Катар за домакин на Световното първенство през 2022 г. Припомняме, че ФИФА избра Катар за страна-домакин през 2010-а. Мондиалът в Катар ще бъде първият, проведен през зимата, в цялата история на световните първенства.

Редица правозащитни организации обвиняват организаторите на мондиала за нечовешките условия на работа по време на строежа на стадионите, при който са загинали над две хиляди души. Не за първи път пък се появяват обвинения, че до избирането на Катар за домакин на Световното се е стигнало чрез корупционни схеми.

Liberation допълва, че катарските власти са държали 41-годишния алжирски бизнесмен в затвора, докато не предаде всички уличаващи документи. Според френската медия цялата операция е била наредена лично от емира на Катар.

ПСЖ, чийто президент е Ал-Хелайфи, е собственост на катарската QSI, която, на практика, е собственост на катарския емир Тамим бин Хамад Ал Тани.

В същото време босът на ПСЖ призова УЕФА да разследва летните трансфери на Барселона (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички