Ще разреши ли ПСЖ на Килиан Мбапе да се раздаде за Франция? Звездата с жесток намек


Ще разреши ли ПСЖ на Килиан Мбапе да се раздаде за Франция? Звездата с жесток намек
Снимка: GettyImages

2540 0

Световната суперзвезда Килиан Мбапе отправи любопитен намек към клубния си тим - ПСЖ, който се очертава да държи правата му и през лятото на 2024 г. Французинът говори пред родните медии за предстоящите му ангажименти с "петлите" през лятото на следващата година. 

Нападателят за пореден път призна, че има желание да участва с родината си на Олимпиада, а още по-незабравимо било, ако той го стори именно в Париж. Тази негова мечта може да се осъществи още през следващото лято.

Признанието на Мбапе

"Не знам дали ще бъда там. Но във всеки случай се надявам да участвам. Всички знаят, че винаги съм мечтал да играя на Олимпийските игри", припомни Мбапе днес пред Tout le Sport.

Уловката пред "младия шампион"

 На практика той може да бъде повикан като един от тримата играчи, които заемат места освен тези под 23-годишна възраст, но се оказва, че всичко ще зависи от клубния му тим. Причината е, че броени седмици преди Олимпиадата е и Евро 2024, на което логично се очаква да е сред суперзвездите, и не се знае дали на "Парк де Пренс" ще са съгласни да изиграе толкова мачове през лятото.

"Не зависи от мен. Има много фактори, които играят роля и ще трябва да говоря с всички тях. Аз няма да принуждавам никого да участвам на Олимпиадата. Те не са в календара на ФИФА. Ако хората не искат да участвам, това ще означава, че не трябва да се натискам", призна "младият шампион".

Вижте кога ще се проведе Евро 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички