Какво наистина се крие зад последния скандал между Мбапе и ПСЖ?


Какво наистина се крие зад последния скандал между Мбапе и ПСЖ?
Снимка: Getty Images

2732 0

Неспортните новини около ПСЖ продължават да доминират в ежедневието на клуба, който на практика никога не почива поради всички спорни епизоди, генерирани от атакуващия тризъбец на клуба - Меси, Мбапе и Неймар.

Около сложната ситуация на Лионел Меси, във Франция неговото напускане се приема за даденост поради несъвместимостта му с двамата му съотборници. След това е Килиан Мбапе, който изненада парижкия клуб със съобщение в социалните си мрежи. Стратегически пост, за да се опита да докаже факт, който всички са приели за даденост.

Френският номер 7 осъди използването на образа му за кампанията за подновяване на абонаментните карти, като смята, че не е бил правилно информиран за съдържанието на репортажа, направен по телевизията на клуба: "Изглеждаше като просто интервю на "маркетингова" тема. Не съм съгласен с публикуваното видео. Ето защо се боря за индивидуални права", каза той в отговор към видеото.

Център на проекта

Посланието беше ясно. Мбапе подписа договор, с който стана лидер на спортен проект, който включваше Меси и Неймар в отбора. Намерението беше да се създаде конкурентен отбор около френския играч, който да има реални шансове за спечелване на Шампионска лига, но "постът" на френската звезда беше далеч от тази реалност.

Мбапе искаше да покаже по някакъв начин, че не е центърът на проекта, като намекна, че парижкият клуб не е взел предвид мнението му, когато е трябвало да продаде имиджа му.

Това е реакция, която те смятат за малко непропорционална в парижкия клуб, тъй като това е просто съобщение от маркетинговия отдел относно продажба на билетите, което не е консултирано със съответния отдел.

Пожар, който можеше да бъде предотвратен, ако френският футболист, преди да пусне съобщението в социалните си мрежи, беше говорил директно с клуба. Въпрос, който е много чувствителен, тъй като се преговаря за нов договор между Мбапе и ПСЖ. В Испания дори вече се появиха информации, че Мбапе е казал на най-близките си, че напуска клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички