Шокиращо! Разкриха умопомрачителните суми, накарали Килиан Мбапе да остане в ПСЖ


Шокиращо! Разкриха умопомрачителните суми, накарали Килиан Мбапе да остане в ПСЖ
Снимка: Getty Images

2479 0

Шокиращи цифри, касаещи мултимилионната сделка между ПСЖ и Килиан Мбапе, излязоха на бял свят. Разкритието направи френското издание „Le Parisien“, според което 23-годишният нападател трябва да получи умопомрачителната сума от 630 милиона евро бруто за период от три години.

ПАРИТЕ ЛИ ОТКАЗАХА МБАПЕ ДА ПРЕМИНЕ В РЕАЛ?

В продължение на няколко месеца се точеше сагата около считаното за сигурно преминаване на Килиан Мбапе от ПСЖ в Реал Мадрид. В крайна сметка френската суперзвезда реши да подпише нов договор с парижани за 2+1 години през май. Още тогава се заговори, че той ще бъде позлатен на „Парк де Пренс“, след като се разбра, че остава в отбора. Сега във Франция разкриват и басноловните суми, които очевидно са повлияли на решението му.

КАКВА Е РАЗБИВКАТА НА УМОПОМРАЧИТЕЛНАТА СУМА И КАК СЕ ФОРМИРА?

Преговорите между ПСЖ и Мбапе доведоха до немислим договор. Това е контрактът на века, най-големият, който някога е бил подписван в историята на футбола“, пише изданието.

Информацията гласи, че брутната месечна заплата на Мбапе се равнява на 6 млн.евро, което прави 72 млн. евро на година. Това прави 216 млн. за 3 години.

Добавя се и сумата от 180 милиона евро, представляващ бонус за подписването на новия контракт с клуба. Тя ще му бъде изплатена на 3 транша от по 60 милиона. Парите не са обвързани с оставането му в клуба или евентуален негов трансфер.

Налице е и допълнителна премия „лоялност“. Тя ще се изплаща след всеки летен трансферен прозорец. Първата вноска е 70 млн., втората 80 млн., а третата 90 млн. евро.

На годишна база излиза по 210 млн. Изданието допълва, че след удържането на всички данъци Мбапе ще прибере чисто около 282 млн. евро от внушителната сума 630 млн.

От известно време се твърди, че Килиан желае да си тръгне от „Парк де Пренс“ още през януари. От ПСЖ се чудят всячески да му угодят, за да го задържат.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички